temp vid loop

Halásztelek Város Önkormányzatának testvér-települési kapcsolatai


Polikraiste (Bulgária) településsel 2004-ben jött létre testvérközségi szerződés azzal a szándékkal, hogy folytassák és gyarapítsák a sokéves barátság és rokoni kapcsolatok hagyományait a két falu lakói között.

Nikopol (Bulgária) 2004-ben írt alá Halásztelek testvérvárosi nyilatkozatot azért, hogy növekedjék a két település közötti kölcsönös kapcsolatok száma, a vélemény- és tapasztalatcsere az oktatás, a kultúra, a turizmus, a környezetvédelem, a termelés és kereskedelem területén.

Sepsiszentkirály illetve Illyefalva (Románia) önkormányzata 2005. júniusában kötött testvérközségi szerződést Halásztelekkel azzal a céllal, hogy a kapcsolat révén támogassák a közös nemzeti történelem mélyebb megismerését a települések lakossága körében, továbbá, hogy a nemzeti kulturális örökség hagyományait megőrizzék, illetve azokat tovább ápolják.

Rousínov (Csehország) és Halásztelek város között is együttműködési szerződés jött létre, amely lehetővé teszi a kölcsönös kulturális turisztikai, tájvédelmi együttműködést.

Leisnig (Németország )Hosszú egyeztetési folyamat végére került pont, amikor október 23-án ünnepi testületi ülés keretében a németországi település első embere, Tobias Goth és Halásztelek város polgármestere, Szentgyörgyi József aláírásával hitelesítette a két település testvérvárosi megállapodását.

Oggiono (Olaszország) Szintén testvértelepüléseink közé tartozik még.

A testvérvárosi találkozóról részletesebben a Halásztelki Hírmondó 2009 novemberi számában olvashatnak.